latinica  ћирилица
17/01/2017 |  15:59 ⇒ 17:31 | Аутор: РТРС

Клокић: Унаприједити пословни амбијент општине Србац (ВИДЕО)

Министар за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске Златан Клокић разговарао је данас са начелником Српца Млађаном Драгосављевићем о привлачењу страних инвестиција и активностима те општине и Владе Српске на унапређењу пословног амбијента.
Клокић у Српцу (Фото:vlada.rs) -
Клокић у Српцу (Фото:vlada.rs)

"Разговарали смо и о развојним пројектима општине у наредном периоду и могућности представљања привредних потенцијала Српца путем представништава Српске у иностранству", рекао је Клокић.

Током сусрета било је ријечи и о могућностима укључивања општине Србац у Сарадничку мрежу за спровођење програма постинвестиционе подршке инвеститорима, коју ресорно министарство реализује у сарадњи са општинама.



Клокић је пренио Драгосављевићу да је на недавном састанку Савеза општина и градова Српске договорено да представници ресорног министарства организују обуке за локалне администрације с циљем боље искоришћености ИПА фондова и развојне помоћи ЕУ.

Клокић је са начелником Српца посјетио и фирму за производњу пелета и брикета "ЕНСА БХ", која производе већином извози у земље ЕУ, а највише у Словенију и Италију, саопштено је из Министарства за економске односе и регионалну сарадњу Српске.

Извор: СРНА