latinica  ћирилица
17/01/2017 |  15:55 ⇒ 18:06 | Аутор: РТРС

БОРС Приједор: Изетбеговић познат по агресивној ревизији протеклог рата у БиХ (ВИДЕО)

Борачка организација Приједор одбацила је данас тврдње бошњачког члана Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића да је у овом граду почињен геноцид над Бошњацима, наводећи да је он познат по агресивној ревизији посљедњег грађанског рата у БиХ, посебно када је ријеч о страдању и ратним злочинима.
Приједор - Фото: илустрација
ПриједорФото: илустрација

Из ове организације истичу да је Изетбеговић познат по мржњи и несувислим оптужбама према Србима и Републици Српској.

"Он користи сваку прилику, а ако тих прилика нема онда их сам креира, да опањка, проблематизује, понизи, омаловажи и поништи Републику Српску и посебно српске борце, као да је БиХ одувијек била његова прћија и бабовина и као да је он позван да у њој суди и уређује, да игнорише чињенице, врши замјену теза и бескрајно се игра и иживљава над страдалницима", наводи се у саопштењу.

Из Борачке организације Приједор оцјењују да Изетбеговић није наиван и да није узалуд нациљао Приједор, град суживота и толеранције који зна и за страх и за надање и има мало дуже памћење од Јасеновца, Козаре и од посљедњег рата.

У саопштењу се додаје да је Изетбеговић "нациљао" Приједор без обзира што је рецепт давно проваљен и што је математика измишљених и проскрибованих бројки огледало лажи, а не огледало истине.

"Зато не могу проћи у Приједору ни Бакирове оптужбе, ни намјере. Приједор памти и боље и горе дане, али има свој циљ који није ни приближно према Бакировом калупу и рецепту", наводи се у саопштењу.

Из градске Борачке организације истичу да Приједор "иде својим путем" и да у њему има мјеста и за оне са звијездом и за оне са полумјесецом и за оне са крстом, а посебно за оне који желе да граде још љепши и бољи Приједор.

"Бакир то неће и не може зауставити. Ма у каквим мрачним понорима била његова душа", наводи се у саопштењу.

На веб страници Предсједништва БиХ постављен је говор Бакира Изетбеговића са презентације пројекта "Геноцид над Бошњацима 1992-1995", у оквиру кога се, између осталог, наводи да је у Приједору почињен геноцид, што ниједна правосудна институција није потврдила.

Извор: СРНА