latinica  ћирилица
17/01/2017 |  14:42 ⇒ 17:30 | Аутор: РТРС

Малешевић: Школовање кадрова за допринос Српској (ВИДЕО)

Министар просвјете и културе Републике Српске Дане Малешевић рекао је данас да Пољопривредни факултет у Бањалуци школује кадрове који ће допринијети развоју ове високошколске установе и Српске.
Министар Малешевић на Пољопривредном факултету - Фото: СРНА
Министар Малешевић на Пољопривредном факултетуФото: СРНА

Малешевић је изразио одушевљење радом овог факултета и правилном примјеном Болоњског процеса, с обзиром на материјалне услове у којима је настала ова образовна установа.

"Овај факултет школује кадрове у складу са оним како се ти кадрови школују у западној Европи. Ти људи, који су се тамо усавршавали и одлазе на усавршавање, доносе одређена знања која ће допринијети и развоју бањалучког Универзитета", рекао је Малешевић након посјете Пољопривредном факултету.

Он је препоручио свима да дођу на Пољопривредни факултет и увјере се да ту могу да добију много када је ријеч о науци и пољопривредном развоју.

Малешевић је додао да професори Пољопривредног факултета објављују радове у престижним научним часописима јер им то омогућавају институти и лабораторије у којима се баве истраживањем.

"Њима није проблем да раде на било ком универзитету овог типа у ЕУ", каже Малешевић.

Декан Пољопривредног факултета у Бањалуци Никола Мићић изразио је задовољство посјетом ресорног министра чиме су, како је рекао, први пут добили досљедну подршку и разумијевање за бављење науком.

Он је навео да је други циклус студија "кључ високог образовања" и нагласио да Пољопривредни факултет има више од 20 професора који су магистрирали и докторирали у ЕУ, након чега су овдје изградили лабораторије и имају менторе у иностранству.

"То је оно што се зове Болоњски процес", поручио је Мићић.

Извор: Срна