latinica  ћирилица
17/01/2017 |  13:05 ⇒ 13:06 | Аутор: РТРС

И.Алтернатива: Бошњачка мржња ће довести БиХ до самоуништења

Удружење грађана "Источна алтернатива" Републике Српске позива муслиманске генерале и члана Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића да престану са пријетњама српском народу и Републици Српској, јер ће та мржња довести до самоуништења БиХ.
Војин Павловић - "Источна алтернатива" - Фото: СРНА
Војин Павловић - "Источна алтернатива"Фото: СРНА

У овом удружењу оцјењују да изјава некадашњег команданта Петог корпуса такозване Армије БиХ Атифа Дудаковића којом позива младе Бошњаке да набављају оружје за обрачун са Републиком Српском није изненађујућа, јер је ријеч о особи која треба да одговара за монструозне злочине почињене над Србима у посљедњем рату и да би то избјегао он би да крене у ново крвопролиће и потпуно затирање српства у БиХ.

Из "Источне алтернативе" упозоравају да би Дураковић опет гурао туђу дјецу да гину зарад његове удобности и избјегавања одговорности, јер он не може да прихвати реалност постојања Републике Српске, због које не може да се осјећа слободним јер страхује од одговорности знајући какве је злочине наређивао и чинио.

Предсједник овог удружења Војин Павловић поручује, како каже, муслиманским генералима, Изетбеговићу и бошњачким квазиисторичарима да ће Српска наџивјети БиХ.

"БиХ не може опстати као заједничка држава три народа због патолошке мржње политичког и интелектуалног врха најбројнијег бошњачког народа и његове жеље за апсолутном доминацијом над Србима и омаловажавања и осуде свега што је српско, али и према Хрватима и другим мањинама", оцијенио Павловић у изјави Срни.

Он је упозорио да због те мржње БиХ и не заслужује да буде заједничка држава три народа.

Павловић је рекао да српски народ никог не мрзи, да жели живот у миру и слободи и да је његова љубав према Републици Српској јача од било које армије па и НАТО-а који муслимане гура у нова страдања и уништење, а корумпирани бошњачки генерали то подржавају да би избјегли личну одговорност за почињене злочине у посљедњем рату.

"Поручујемо да је Српска, као гарант слободе српског народа са лијеве стране Дрине, неуништива", закључио је Павловић.

Дудаковић је протеклог викенда на скупу у Луксембургу позвао младе Бошњаке да се наоружају.

Извор: СРНА