latinica  ћирилица
17/01/2017 |  13:03 | Аутор: РТРС

Бореновић: Дејтонски споразум - највећа вриједност

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић изјавио је да је Дејтонски мировни споразум највећа вриједност којом се чува двоентитетска структура БиХ и конститутивност народа, те обезбјеђује могућност развоја и напретка Републике Српске, Федерације БиХ и БиХ.
Бранислав Бореновић - Фото: РТРС
Бранислав БореновићФото: РТРС

Говорећи о политичкој ситуацији у Републици Српској и БиХ, Бореновић је током конференције Извршног комитета Интернационалне демократске уније у Минхену рекао да је неопходно наставити са економским реформама, примјеном усвојеног механизма координације и ефикасно радити на испуњавању Упитника, како би БиХ у року од двије године добила кандидатски статус за чланство у ЕУ.

Бореновић је навео да је, и поред тешких политичких дебата и међусобног неразумијевања, пут према ЕУ најбољи правац којим &лрм;се треба кретати како би се достигли потребни стандарди и критеријуми, од чега ће највећу корист имати грађани, саопштено је из ПДП-а.

ПДП је једна од 87 чланица ИДУ, међу којима су амерички републиканци, њемачке ЦДУ и ЦСУ, шпанска Народна партија, грчка Нова демократија, британска Конзервативна партија. Домаћин састанка је Хришћанско-социјална унија /ЦСУ/ Баварске.

Извор:СРНА