latinica  ћирилица
17/01/2017 |  11:28 | Аутор: РТРС

Дукић: Дудаковиће изјаве, пораз правосуђа БиХ

Предсједник Савеза логораша Републике Српске Бранислав Дукић сматра да најновија изјава бившег команданта Петог корпуса такозване Армије БиХ Атифа Дудаковића представља пораз правосуђа БиХ јер умјесто да буде процесуиран за ратне злочине над Србима, он пријети рушењем Републике Српске.
Бранислав Дукић - Фото: РТРС
Бранислав ДукићФото: РТРС

"Дудаковић је одавно требало да буде процесуиран пред Тужилаштвом и Судом БиХ јер је одговоран за бројне ратне злочине, те протјеривање 120.000 Срба из 13 крајишких општина", рекао је Дукић Срни.

Он је истакао да постоје бројни докази, видео-записи и изјаве свједока о многим злочинима над Србима које су починиле јединице Петог корпуса такозване Армије БиХ под командом Атифа Дудаковића.

"Очекујемо да Тужилаштво БиХ под хитно подигне оптужницу против Дудаковића и да бошњачки представници на нивоу БиХ тиме покажу да се стварно, а не декларативно, залажу за мир и суживот народа на овим просторима", нагласио је Дукић.

Дудаковић је прошлог викенда у Луксембургу на скупу Бошњака посвећеном "геноциду" у Сребреници, јасно позвао младе Бошњаке да се наоружају.

Бивши начелник Главног штаба такозване Армије БиХ Сефер Халиловић, гостујући на ТВ1 уочи референдума о 9. јануару, запријетио је сукобом "у којем ће Српска нестати за највише 10 до 15 дана".

Извор: Срна