latinica  ћирилица
17/01/2017 |  11:23 ⇒ 11:23 | Аутор: РТРС

Раонић, Надал и Серена Вилијамс убједљиви на старту АО

Шпански тенисер Рафаел Надал пласирао се у друго коло Отвореног првенства Аустралије, пошто је побиједио Флоријана Мајера.
Аустралијан опен (Фото: australianopenresults.com) -
Аустралијан опен (Фото: australianopenresults.com)

У другу рунду без проблема је прошао и прошлогодишњи полуфиналиста Милош Раонић, а у женској конкуренцији то је учинила и Серена Вилијамс.

Надал је по веома топлом времену у Мелбурну лако побиједио са 3:0 у сетовима (6:3, 6:4, 6:4) и тако спријечио прошлогодишње изненађење када је елиминисан у првом колу.

У другу рунду без проблема је прошао и прошлогодишњи полуфиналиста Милош Раонић, који је такође у три сета (6:3, 6:4, 6:2) био бољи од Дастина Брауна.

Маркос Багдатис се пласирао у наредну рунду тако што му је предао Рус Михаил Јужни, при вођству кипарског тенисера са 1:0 у сетовима.

Серена Вилијамс је у женској сингл конкуренцији побједом почела поход на седми трофеј у Мелбурну. Она је у два сета (6:4, 6:3) савладала Белинду Бенчић.

Џоана Конта је са 2:0 (7:5, 6:2) побиједила Кристен Флипкенс, док је истим резултатом у сетовима, али убједљивије у гемовима (6:3, 6:0) Каролина Плишкова била боља од Саре Сорибес Тормо.

Шести носилац Доминика Цибулкова је побиједила Чехињу Денису Алертову у два сета (7:5, 6:2).