latinica  ћирилица
17/01/2017 |  08:17 | Аутор: РТРС

Вајда открио лаж њемачких медија и праву истину о Пепеу Имазу!

Ако неко познаје Новака Ђоковића у душу, то је Маријан Вајда. Послије одласка Бориса Бекера из тима најбољег српског тенисера, Словак је опет преузео палицу и обавља посао првог тренера.

Вајда је по много чему важан за Новака, а српска јавност га посебно цијени што је врло искрен и конкретан у свим својим изјавама.

Тако је било и овај пут, пред први Ђоковићев дуел на Аустралијан опену.

"Знам Новака врло добро и приватно и лично. Ја сам професионалац и питао сам себе шта је сада приоритет. Новак је прошле године себе преиспитивао и успио је да се пронађе и оствари баланс који му је потребан да крене поново према својим највишим циљевима. Имао је времена за одмор, времена да се посвети својој младој породици и то му је било потребно", открио је Вајда, који се осврнуо и на турнир у Дохи, гдје је Новак одбранио титулу.

"Новак се добро припремио за Аустралијан опен и имао фантастичну недјељу, јер је побиједио у финалу турнира у Дохи. Показао је праву игру и праву форму и то му је помогло пред овај грен слем. Било му је потребно да пронађе тај ментални баланс и у сваком погледу он је сада спреман што он и сам потврђује", рекао је Вајда.

Када је у питању крај сарадње са Бекером, Вајда је објаснио: "Борис је био значајан дио тима и допринио је Новаковом успјеху у претходном периоду и освајању доста титула. Новак је био самокритичан у периоду када су дошли неуспјеси, а Бекер можда није свјесно прихватио тај разлаз", рекао је Вајда и прокоментарисао појаву Пепеа Имаза, спиритуалисту који је крајем године био у Ђоковићевој ложи током турнира крајем 2016. године.

"Новак са Пепеом Имазом има посебан однос, као врхунски спортиста је изложен стресу и нашао је себи ментора који је упознат са тенисом и помаже му доста са стресом. Наводи њемачких медија да ја имам проблем са његовим присуством у тиму и њиховим односом уопште нису тачни. А ја у томе уопште не видим ништа негативно, напротив. Највећи приоритет за Новака је наступ на грен слему, а да би се све успјешно остварило потребно је одржати тај позитиван ментални став", закључио је Вајда у интервјуу за радио Си-Би-Ес, а преноси Спортска централа.

Извор: Телеграф