latinica  ћирилица
16/01/2017 |  17:05 | Аутор: РТРС

Виландер: Новак је увијек спреман, али Мареј је број један

Новак Ђоковић у уторак од девет часова почиње одбрану титуле на Отвореном првенству Аустралије у Мелбурну, мечом против Шпанца Фернанда Вердаска. Матс Виландер сматра да је Новак физички спреман, али да су се околности промијениле, пошто је сада Енди Мареј број један.
Матс Виландер (ФОТО: tennisworldusa.org) -
Матс Виландер (ФОТО: tennisworldusa.org)

Ђоковић је до сада 13 пута играо против Вердаска и остварио девет побједа, од којих су четири узастопне. Посљедњи пут су играли 6. јануара у Дохи, када је Ђоковић спасао пет меч лопти и побиједио са 4:6, 7:6, 6:3.

"Новак је један корак удаљен од апсолутног рекорда и освајање седме титуле, али сада су другачије околности. Мареј је у Мелбурн дошао као први носилац", истакао је Матс Виландер.

Швеђанин не даје много шанси Вердаску за приређивање изненађења и савладавање Ђоковића на почетку турнира.

"Ђоковић је потпуно другачији тенисер када се игра на пет сетова. У Дохи није изгубио од Вердаска, иако је Шпанац имао пет меч лопти, већ је преокренуо. И у том елементу је велика разлика између њих двојице".

Виландер сматра да Новак не би требало да има проблема са физичком спремом.

"Нема никакве сумње да је због раније припреме он већ спреман. Ђоковић је током читаве своје каријере спреман. Сваког дана", нагласио је Виландер.

Меч између Ђоковића и Вердаска је заказан за уторак од девет часова по средњоевропском времену.

Извор: РТС