latinica  ћирилица
16/01/2017 |  16:16 ⇒ 16:18 | Аутор: РТРС

Петровић: Важно присјећати се српских жртава

Градоначелник Требиња Лука Петровић најавио је данас да ће Удружење ратних добровољаца 1912-1918, потомака и поштовалаца ратних ветерана добити нове просторије, истичући да је веома важан опстанак овог удружење јер оно подсјећа на жртве које је поднио српски народ.
Требиње - Градоначелник Лука Петровић на свечаном пријему - Фото: СРНА
Требиње - Градоначелник Лука Петровић на свечаном пријемуФото: СРНА

Петровић је истакао да би чланови овог удружења требало да присуствују сједницама локалног парламента како би се сви заједно подсјећали на славне побједе Српске војске у Првом свјетском рату.

"Веома је важно да се присјетимо српских жртава, јер колико ми држимо до наших предака толико ће и потомци држати до нас", рекао је Петровић на свечаном пријему у овом удружењу.

Он је навео да се са члановима Удружења већ договорио да заједно са Градском управом учествују у организацији свечане академије поводом 99 година од пробоја Солунског фронта.

Петровић је предсједнику Удружења Вујадину Вуковићу предао књигу "Ратни албум" која, како је речено, представља највјеродостојнији албум свих вођа Првог и Другог балканског рата и Првог свјетског рата.

Солунски фронт пробијен је 15. септембра 1918. године.

Извор: СРНА