latinica  ћирилица
16/01/2017 |  13:59 ⇒ 20:37 | Аутор: РТРС

У уторак облачно са снијегом (ВИДЕО)

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра се очекује претежно облачно вријеме са снијегом и дневном температуром од од минус пет до један степен Целзијусов.

У првом дијелу дана биће облачно и хладно уз слаб снијег, а на југу ће падати и киша, сусњежица и слаб снијег.

Током дана на сјеверу и западу снијег ће јачати уз пораст сњежног покривача за око 10-15 центиметара, саопштено је из Хидрометеоролошког завода Републике Српске.

Вјетар ће бити слаб до умјерен, сјевероисточни, а у Херцеговини, умјерена до појачана, бура. На југу и западу повремено су могући и јаки удари вјетра.

Јутарња температура ваздуха биће од минус девет до минус три, на југу од минус два до три, а дневне од минус пет до један, на југу од три до седам степени Целзијусових, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Данас је претежно облачно вријеме и у већем дијелу земље је забиљежен слаб снијег.

Температура ваздуха измјерна у 13.00 часова: Бјелашница минус 13, Чемерно минус осам, Хан Пијесак минус седам, Калиновик, Мраковица, Горажде и Иван-Седло минус шест, Гацко и Бихаћ минус четири, Рудо, Мркоњић Град, Невесиње, Градачац и Сарајево минус три, Бугојно, Дрвар, Ливно, Сребреница, Тузла, Зворник минус два, Рибник, Фоча, Шипово, Србац, Вишеград, Бањалука, Бијељина, Добој, Јајце, Приједор и Сански Мост минус један, Зеница нула, Билећа три, Мостар и Требиње четири, Неум, осам степени Целзијусових.

Извор: СРНА