latinica  ћирилица
14/01/2017 |  14:09 ⇒ 20:27 | Аутор: РТРС

Мирјанић: "Млијекопродукт" стуб развоја примарне производње (ВИДЕО)

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске, Стево Мирјанић, посјетио је данас „Млијекопродукт“ из Козарске Дубице, гдје је са руководством овог предузећа разговарао о билансу пословања за прошлу, али и о плановима за ову годину.
Млијекопродукт - Фото: РТРС
МлијекопродуктФото: РТРС

Мирјанић је истакао да „Млијекопродукт“ већ дужи низ година представља једно од најуспјешнијих предузећа за откуп, прераду и дистрибуцију млијека и млијечних производа у Српској, које редовно испуњава обавезе према држави и добављачима.

Он је прецизирао да Млијекопродукт производи 60 одсто млијека и млијечних производа у Републици Српској, са дневним капацитетом од 140 хиљада литара. План је да предузеће крене у правцу финализацијe производње.

“Ја сам увјерен, према овим подацима, да ће Млијекопродукт у наредном периоду бити још успјешнији и у овој години и у наредним годинама”, изјавио је након састанка министар Стево Мирјанић.

“Овај значајан резултат који смо остварили је постигнут захваљујући свима у ланцу, од произвођача млијека, преко нас као прерађивача и и министарства које субвенционише примарну производњу млијека”, напоменуо је и Владо Сандић маркетинг менаџер „Млијекопродукта“.