latinica  ћирилица
15/12/2016 |  19:59 ⇒ 20:14 | Аутор: РТРС

Брутални ријалити у Сибиру (ФОТО)

Такмичари руског ријалити шоуа биће опремљени ножевима девет мјесеци, бачени у сибирску дивљину у борбу с медвједима, вуковима и температурама од минус 40, пише британски Сан.
Брутални ријалити у Сибиру - Фото: РТС
Брутални ријалити у СибируФото: РТС

Правила шоуа толико су брутална да се већ сада буне разна удружења са свих страна свијета, јер шоу са наградом од 1,55 милиона евра, дозвољава "тучу, убијање и силовање".

Из различитих држава 30 такмичара ће се такмичити за невјероватно велику награду.

У такмичењу који се на први поглед не разликује превише од Игара глади, 30 такмичара, од којих ће половина бити жене, биће бачени у дивљину, а осим са дивљим животињама, бориће се и са температурама од минус 40 степени и нижим.

Причало се да ће такмичари бити наоружани ватреним оружјем, али то није истина.

Шокантно правило каже: Све је дозвољено. Туча, алкохол, убиство, силовање, пушење, све.

Мозак шокантног шоуа је руски тајкун Јевгениј Пјатковски (35) који је рекао да они с тим неће имати ништа, већ ће такмичари сами проучити правила и потписати да ли желе учествовати.

Ситуацију смирују продуценти који кажу "ако буде доказа за криминалну активност, полиција ће доћи и одвести вас".

Критичари тврде да ће правила одвести до дивљачког понашања јер су такмичари присиљени да живе као дивље животиње.

Брутални ријалити у Сибиру (РТС)

Такмичари морају бити старији од 18 година и "ментално здрави", а бизарна је и чињеница да ће за учествовање морати платити више од 150.000 долара, иако ће неки у шоу завршити бесплатно кроз онлајн гласање.

Неће бити сниматељских екипа на терену, већ ће читав простор бити "натрпан" са око 2.000 фиксних камера које ће носити такмичари. Емитоваће се ће 24 сата дневно и то с преводима на више страних језика.

Почетак емитовања планира се за јул идуће године, а продуценти вјерују да ће привући "богате и склоне ризику који траже ултимативни изазов".

Прије него што буду бачени на милост сибирске тајге, такмичари ће проћи обуку бивших оперативаца руске елитне јединице Спецназ, а након тога биће препуштени себи у подручју у којем се снијег не топи, рибу ће морати да лове кроз лед.

Продуценти тврде да је интересовање за сада више него солидно, а сваки од такмичара имаће "дугме за панику" повезано сателитом.

- Сви који преживе девет мјесеци, дијелиће награду - рекао је Пјатковски.

Извор: РТС