latinica  ћирилица
03/12/2016 |  15:27 ⇒ 17:38 | Аутор: РТРС

Глазев негирао умијешаност Русије у дешавања у Црној Гори

Савјетник руског предсједника Сергеј Глазев поново је негирао умијешаност Русије у дешавања од 16. октобра у Црној Гори, поручивши да је црногорска власт донијела одлуку да односи двије државе не буду онакви какви су били у прошлости, саопштено је из Демократског фронта .

Лидери ДФ-а, Андрија Мандић и Милан Кнежевић, у наставку званичне посјете Русији састали су се са Глазевим и упознали га о актуелним политичким дешавањима у Црној Гори.

Глазев је "увјерио лидере ДФ-а да ће Русија учинити све да допринесе расвјетљавању такозваног државног удара у Црној Гори".

"Посебно поштовање желим одати вама који подносите велику жртву због љубави према својој земљи бранећи традиционалне вриједности по којима је некада Црна Гора била и позната", истакао је Глазев.

Према његовим ријечима, "црногорска власт је донијела одлуку да наши односи не буду онакви какви су били у прошлости".

"А, од времена Петра Великог, па до садашњег црногорског режима, Русија и Црна Гора су били поуздани пријатељ и историјски савезници. Вјерујем да ће се такво природно стање поново успоставити", истакао је Глазев.

Мандић је нагласио значај сусрета и због чињенице што ће најважније политичке адресе у Русији директно бити обавијештене о ставу ДФ-а у вези са недавним дешавањима у Црној Гори, и о разлозима због којих је тај политички савез "предмет бруталних насртаја режима, као и криминалног миљеа тијесно повезаног с црногорском влашћу".

Извор: Срна