latinica  ћирилица
03/12/2016 |  15:21 ⇒ 04/12/2016 | 12:43 | Аутор: РТРС

За подстицаје у наредној години 60 милиона КМ

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Стево Мирјанић изјавио је да је за подстицаје у наредној години предвиђено 60 милиона КМ.
Стево Мирјанић - Фото: СРНА
Стево МирјанићФото: СРНА

Мирјанић је рекао да нису само та средства фактор развоја, већ су то и друге иницијативе које морају имати сви запослени и у локалној самоуправи и на нивоу Републике Српске.

"Паре нису увијек лимитирајући фактор развоја, има и нешто друго, а то се зове идеја и упорност да се нешто реализује. Осим тога, треба прикупљати и средства изван подручја Републике Српске", сматра Мирјанић.

Он је рекао да ће се једним дијелом покушати помоћи воћарима са подручја општине Градишка који су претрпјели штету од мраза у овој години, те сматра да ће до краја године бити дефинисано колико ће то бити.

"Неће бити велика средства. Далеко важније од тога јесте да ће то бити један однос друштва, прије свега, Владе да помогне произвођачима који су имали штету", рекао је Мирјанић послије састанка са начелником општине Градишка Зораном Аџићем са којим је разговарао о пројектима из области водопривреде и пољопривреде.

Извор: СРНА