latinica  ћирилица
03/12/2016 |  10:07 | Аутор: РТРС

Дамиру Хаџићу одређен једномјесечни притвор

Кантонални суд у Сарајеву одредио је данас једномјесечни притвор бившем начелнику општине Нови Град Дамиру Хаџићу који је ухапшен у акцији "Блок", потврдила је портпарол Кантоналног тужилаштва у Сарајеву Азра Бавчић.

Хаџић, који је и бивши министар комуникација и транспорта БиХ, осумњичен је за злоупотребу положаја или овлаштења, а терети се да је из општинског буџета незаконито исплатио више од милион КМ бившем делегату у Скупштини Кантона Сарајево и министру у Влади Босанско-подрињског кантона Еседу Радељашу.

Кантонално тужилаштво у Сарајеву тражило је притвор за Хаџића због опасности од утицаја на свједоке, прикривања доказа или опасности од понављања кривичног дјела.

На јучерашњем рочишту Хаџићев адвокат Давор Мартиновић тврдио је да се испоставило да Тужилаштво Кантона Сарајево нема доказе да је Хаџић дао Радељашу милион КМ.

У Кантоналном тужилаштву у Сарајеву сматрају да постоје јасни докази за кривично дјело злоупотреба положаја.

У акцији "Блок", осим Радељаша и Хаџића, раније су ухапшени помоћник бившег начелника општине Нови Град Јасмина Хоро, бивши правобранилац општине Нови Град Неџад Капетановић и шеф Одсјека за имовинско-правне послове у овој општини Јусуф Чаушевић.

Раније ухапшени осумњичени су да су починили кривична дјела злоупотребе положаја или овлаштења у вези са кривичним дјелом прања новца и давања дара и других облика користи.

Ухапшени се осумњичени да су Радељашу омогућили да стекне противправну имовинску корист већу од милион КМ.

Извор: СРНА