25/11/2016 | 10:21 | Аутор: РТРС
Не бацајте љуске од јаја: Ево шта се у њима крије
Познато је да су јаја хранљива, пуна витамина А и Б12, минерала, калцијума и цинка. Међутим, једну веома хранљиву ствар у њима не користимо.
Да ли сте знали да калцијум чини око 90 одсто састава љуске од јаја?
Одличан је за кости, мишиће и зубе, а препоручљиво је да одрасли између 19 и 50 година дневно унесу око 1.000 мг калцијума, а одличан извор је управо љуска од јаја.
Међутим, прије него што се баците на љуске, знајте да прво морате да их прокувате десетак минута, како бисте побили све бактерије.
Ако и даље нисте сигурни да ли су потпуно очишћене, убаците их у рерну на 175 степени на 15 минута и будите потпуно увјерени у то да су чисте од бактерија. Када то урадите, самељите их у фини прах и смјестите у херметички затворену посуду.
Након тога, додајте у јело по избору – само пола кашичице биће довољно за препоручени дневни унос калцијума.
Извор: Б92