latinica  ћирилица
15/11/2016 |  16:30 ⇒ 16:40 | Аутор: РТРС

То могу само Јапанци: Поправљена штета за само 48 сати!

Бројни свјетски медији објавили су вијест да се у центру јапанског града Фукуоке отворила огромна рупа, али вриједни Јапанци побринули су се да овај проблем буде ријешен за само 48 сати.
Брза санација рупе у Јапану - Фото: AFP
Брза санација рупе у ЈапануФото: AFP

Рупа од 30 метара отворила се усред прометног дијела града близу жељезничке станице и пријетила је урушавању околних зграда.

Традиционално вриједан народ, какви су Јапанци, побринули су се да попуне све дијелове рупе и поново асфалтирају улицу. Два дана послије овај дио града изгледа као да рупа никада није ни постојала, а саобраћај је неометано успостављен.

Локални медији јављају да су поправке укључивале санацију водоводних цијеви, семафора, електричних инсталација и других дијелова улице које је рупа "прогутала" 8. новембра. Инцидент је довео до прекида у снабдијевању струјом, водом и гасом, те прекида телефонског сигнала, али нико није повријеђен.

Градоначелник Фукуоке Соиширо Такашима рекао је да је поправљени дио улице сада 30 пута отпорнији него што је био прије него што се појавила рупа, а експерти раде на утврђивању узрока појављивања провалије.

Јапански медији кажу да се рупа површине 30 са 27 метара и дубине 15 метара отворила због грађевинских радова на продужењу линија метроа.

Извор: Агенције