latinica  ћирилица
14/11/2016 |  08:35 | Аутор: РТРС

Нови изум: Антистрес коцка (ВИДЕО)

На свакој од шест страница има типке, прекидаче, лоптице које дјелују смирујуће. Многа истраживања показују да концентрација и продуктивност код људи расту када су им прсти у покрету
Антистрес коцка (Фото: dudeiwantthat.com) -
Антистрес коцка (Фото: dudeiwantthat.com)

Пуцкетање прстима, кликтање кемијском оловком, играње новчићима или тапкање ногама. Велики број људи ради управо то у тренуцима узнемирености и тјескобе.

Несвакидашња коцка Fidget Cube, коју су осмислила браћа Метју и Марк Меклахлан, могла би да буде право рјешење за њих. Коцка је, наиме, дизајнирана тако да је можете стискати, притискати, заокретати... Односно, можете њоме радити све замисливе покрете прстима.

Толико је мала да стане у џеп, а израђена је од винила. На свакој од шест страница коцка садржи различите типке, прекидаче, лоптице и друге детаље који се могу на разне начине покретати прстима. Браћа Меклахлан тврде да су коментари које су добили након што су представили изум, на којем су радили четири године, више него сјајни.

Fidget Cube најприје су представили на интернетској страници Kickstartera, који финанцира разне пројекте. Тражили су 15.000 долара, а након само недјељу дана достигли су износ већи од 1,2 милиона долара.

Због коцке им се већ јављају шефови разних компаније, наставници који желе да је користе у школама, љекари...

Извор: 24sata.hr