latinica  ћирилица
03/11/2016 |  20:04 | Аутор: РТРС

У фокусу промовисање вакцинисања дјеце

Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак и новоименовани представник Уницефа за БиХ Гитањали Нарајан размотрили су данас у Сарајеву могућности промоције вакцинације дјеце, јер се, према доступним информацијама, у БиХ вакцинише нешто више од 60 одсто дјеце, што није довољно.
Вакцинација дјеце - Фото: илустрација
Вакцинација дјецеФото: илустрација

У саопштењу Министарства иностраних послова БиХ наводи се да је на састанку били ријечи о раду на пројектима раног развоја дјеце.

Према мишљењу представника Уницефа, недовољан проценат вакцинације дјеце се не може тражити у економским разлозима, већ искључиво у недостатку правилне информисаности о вакцинама, како родитеља, тако и појединих здравствених радника.

"Због тога ће Уницеф у наредном периоду интензивно радити на промоцији вакцинисања дјеце у БиХ, нарочито међу ромском популацијом, гдје је проценат вакцинисане дјеце забрињавајуће низак", рекла је Нарајан током уручивања акредитива.

Црнадак је изразио наду да ће током мандата новоименоване представнице Уницефа сарадња са релевантним представницима власти бити на највећем могућем нивоу.

Он је нагласио да ће Министарство иностраних послова БиХ, у складу са својим надлежностима, помоћи колико је то могуће реализацију пројеката Уницефа у БиХ.

Извор: СРНА