latinica  ћирилица
01/11/2016 |  11:32 ⇒ 19:47 | Аутор: РТРС

Нове операционе сале у Добоју (ФОТО/ВИДЕО)

У добојској болници "Свети апостол Лука" реконструисане су операционе сале а вриједност радова је 300.000 марака.
Нова опрема за болницу у Добоју - Фото: РТРС
Нова опрема за болницу у ДобојуФото: РТРС

Реконструкцију су финсирали предсједник Српске Милорад Додик и Влада Србије. У посљедње четири године у реконструкцију болничких одјељења и енергетску ефикасност објекта уложено је око пет милиона марака.

- Обновљене су, односно реновинаре, рекао бих потпуно наново направљене четири хируршке сале. Једна порођајна сала, значи двије гинеколошке сале и двије сале које ће користити хируршка служба за шта је утрошено 300.000 КМ. Кабинет предсједника Српске Милорада Додика учествовао са са 200.000 а влада Србије са 100.000 КМ, рекао је Предраг Лазић, начелник Службе за хирургију.

Дообој: Нова опрема за болницу (Фото РТРС)

Намјера је да се већ наредне године у Добоју гради нова болница, а инвестиција би требало да буде резултат споразума о сарадњи Републике Српске и Кине.

- Планиран је споразум са кинеским властима о улагању у здравствени сектор Српске, међу којима би као најзначајније улагање, ако све буде ишло како треба, требало бити улагање у изградњу добојске болнице, нагласио је Александар Панић, помоћник директора болнице.

Нове операционе сале у добојској болници (Фото РТРС)

Планови за наредну годину су, између осталих, развој патоанатомије, микробиологије, те увођење нове процедуре операције кука и катаракте