latinica  ћирилица
31/10/2016 |  07:36 ⇒ 12:22 | Аутор: РТРС

Почиње Мастерс турнир у Паризу, пренос на РТРС

Посљедњи Мастерс турнир сезоне у Паризу почиње данас.
АТП Мастерс 1000 Париз (Илустрација: РТРС) -
АТП Мастерс 1000 Париз (Илустрација: РТРС)

Најзанимљивије мечеве преносиће наша телевизија, а од српских представника гледаћемо Новака Ђоковића, Виктора Троицког и Душана Лајовића. 

 Титулу на Мастерсу у Паризу брани најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић. Српски ас је претходно поражен у полуфиналу Мастерса у Шангају од Роберта Баутисте Агута, а на турнирима у Паризу и Лондону покушаће да одбрани прво мјесто на АТП листи до краја године.

У Паризу ће Новак почети од друге рунде против бољег из меча Николас Алмагро и Жил Милер, када ћемо видети колико се психички и физички опоравио српски тенисер, јер претходних недјеља није крио да је пролазио кроз период засићења.
Други тенисер свијета Енди Мареј након што је освојио и Беч, побједом над Жо-Вилфредом Цонгом, дошао је у ситуацију да на предстојећем Мастерсу у Паризу први пут у каријери постане "Број 1".

Српски ас ће Мастерс у Паризу почети са 1915 бодова предности у односу на првог пратиоца.

Послије подизања трофеја у Бечу Мареј је прокоментарисао да се примакао првом мјесту на АТП листи, али да је још далеко од тога.

Сваком побједом сам све ближи, али чека ме дуг пут. Чини се да је мали корак од другог до првог мјеста, али то је најтежи корак. Много је лакше пробити се са 100. мјеста до 50 најбољих.

Виктор Троицки ће у првом колу играти против Адријана Манарина, док ће се Душан Лајовић састати са Ивом Карловићем. Оба ова меча на програму су сутра, а најзанимљивије дуеле са овог турнира преносиће наша телевизија.