latinica  ћирилица
26/10/2016 |  16:41 ⇒ 16:42 | Аутор: РТРС

Дачић: Влада није саучесник у прављењу независног Косова

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је данас да Влада не води издајничку политику и да није саучесник у прављењу независног Косова.
Ивица Дачић - Фото: ТАНЈУГ
Ивица ДачићФото: ТАНЈУГ

Реагујући на примједбе опозиције у Скупштини Србије да власт, формирањем Фонда за западни Балкан, практично признаје независност Косова, Дачић је рекао да такве прозивке нису коректне.

"Неко ће рећи жртвујемо европски пут - не жртвујемо га, али га намерно успоравамо. Не морамо по сваку цену да отворимо нека поглавља ако је услов за то да Србија да своју имовину око `Телекома`" и тако даље", рекао је Дачић.

Он је нагласио да Влада Србије мора спасити шта се спасити може и да у томе треба бити реалан, преносе београдски медији.

"Нећете отворити поглавља, па шта. То не значи да ћемо сада све то да потпишемо, то је јединствен став Владе Србије", рекао је Дачић.

Он је истакао да је важно да се у наредном периоду много боље разумију процеси који се дешавају и да ту нема никакавих тајни.

"Није само у питању ЕУ. Имамо Русију као веома значајан фактор и немамо разлога ни са ким да правимо, ни добре, ни лоше односе, на било чију штету. Најважније је да гледамо своје интересе као што то Енглези кажу", нагласио је Дачић.

Према његовим ријечима, важни су само интереси, а пријатељи и непријатељи су пролазни.

Извор: СРНА