latinica  ћирилица
26/10/2016 |  16:00 ⇒ 17:49 | Аутор: РТРС

Иванић и Кормакова о европском путу БиХ

Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Младен Иванић и амбасадор САД у БиХ Морин Кормак разговарали су данас у Сарајеву о политичкој ситуацији у БиХ, резултатима локалних избора, предстојећим активностима на европском путу БиХ, као и о питањима регионалне сарадње.
Сарајево: Иванић и Морин Кормак - Фото: СРНА
Сарајево: Иванић и Морин КормакФото: СРНА

Једна од тема састанка била је и провођење активности на изради документа преглед одбране, те је обострано изражена нада да ће тај документ бити припремљен у складу са договореним принципима и у предвиђеном року, саопштено је из Предсједништва БиХ.

Саговорници су се осврнули и на одређене могућности јачања сарадње између привредних субјеката из двије земље, са нагласком на област производње намјештаја.

Иванић-Бодони: Убрзати реформе

Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Младен Иванић и амбасадор Француске у БиХ Клер Бодони сагласили су се да је неопходно ојачати активности на пољу друштвено-економских реформи, које су неопходне за континуиран напредак на европском путу БиХ. У том контексту наглашено је да треба ставити акценат на спровођење Реформске агенде, саопштено је из Предсједништва БиХ.

Иванић о Бодонијева на састанку су разговарали о политичко-економској ситуацији у БиХ, недавним локалним изборима, европским интеграцијама земље, као и о референдуму одржаном у Републици Српској.

Извор: СРНА