latinica  ћирилица
26/10/2016 |  15:09 ⇒ 15:37 | Аутор: РТРС

Амброзини: Милан није на нивоу Јувентуса, Роме и Наполија

Бивши капитен Милана Масимо Амброзини рекао је данас да садашњи тим "росонера" нема квалитет да освоји Скудето, упркос томе што има само два бода мање од лидера Јувентуса.
Масимо Амброзини  (Фото:.thedaisycutter.co.uk/) -
Масимо Амброзини (Фото:.thedaisycutter.co.uk/)

Амброзини је био веома разочаран поразом у Ђенови (3:0) и сматра да екипа Вићенца Монтеле још није на нивоу актуелног шампиона, и поред тријумфа над истим протеклог викенда (1:0).

"Милан нема квалитет да освоји титулу и такмичи се са Јувентусом и Ромом. Са овим тимом и структуром клуба, може да има боље сезоне него претходне, али за остало је потребно вријеме. Још није на нивоу ни Наполија, али може да се бори за мјесто у Европи. Начин на који сада играју говори да постоји шанса да се пласирају у Лигу шампиона и било би непоштено да људи траже више од тога", рекао је Амброзини за Скај Италија.

Амброзини је чак 18 година носио дрес Милана, одиграо је 489 утакмица и дао 36 голова, али и освојио укупно 12 трофеја, међу којима четири титуле Серије А и двије Лиге шампиона.

Каријеру је 2014. године завршио у Фиорентини, играо је још за Вићенцу и Ћезену, док је за репрезентацију Италије забињежио 35 наступа.

Извор: Танјуг