latinica  ћирилица
26/10/2016 |  15:05 ⇒ 20:30 | Аутор: РТРС

У четвртак претежно облачно

У већем дијелу Републике Српске и Федерације БиХ сутра прије подне биће претежно облачно вријеме, уз постепено смањење облачности током дана, саопштили су метеоролози.

Јутарња температура ће бити од пет до десет, на југу од 12 до 16 степени Целзијусових. Највиша дневна температура ваздуха износиће десет до 16, на југу од 17 до 21 степен Целзијусов.

Ујутру ће бити облачно у крајевима од централног појаса до сјевероистока, истока и југоистока. Мање облачности биће на сјеверозападу, западу, дијелом на сјеверу и на југу.

Око ријека и у котлинским предјелима честа ће бити магла и ниска облачност, из које може падати сипећа киша или росуља.

Прије подне доћи ће до постепеног дизања и раслојавања облачности, осим у планинском појасу и на истоку, гдје ће се задржати ниска облачност, уз могућност мјестимичне росуље.

У већини предјела биће суво. Послије подне облачност ће се постепено смањити на сјеверу, западу и југозападу, а облачно вријеме ће се преселити из централних предјела на исток, саопштено је из Хидрометеоролошког завода Републике Српске.

Дуваће слаб до умјерен сјевероисточни вјетар.

Данас је било претежно облачно вријеме са кишом или росуљом у већини подручја.

Температура ваздуха у 14.00 часова: Бјелашница пет, Мраковица и Хан Пијесак 11, Иван-седло и Соколац 13, Калиновик и Горажде 14, Рудо, Градачац, Сарајево, Сребреница 15, Вишеград, Мркоњић Град, Рибник, Чемерно, Фоча, Бихаћ, Бијељина, Бугојно, Приједор, Сански Мост, Тузла и Зворник 16, Шипово, Дрвар, Јајце, Зеница 17, Србац, Гацко и Бањалука 18, Невесиње, Добој и Ливно 19, Билећа и Неум 20, Требиње 22, Столац 23, док су у Мостару измјерена 24 степена Целзијусова.

Извор: СРНА