latinica  ћирилица
26/10/2016 |  14:03 ⇒ 14:11 | Аутор: РТРС

Велики резови у екипи Цедевите

Усљед лоших резултата које биљежи на старту сезоне, управа Цедевите одлучила се велике резове у екипи. Скоти Хопсон је слободан да потражи нови клуб, док су Стоктон и Дукан прекомандовани у други тим.

Екипа из Загреба је на почетку сезоне у АБА лиги оставрила три побједе и три пораза, а посебно болан је био онај у посљедњем колу од Крке на домаћем терену у посњедњој секунди.

Уз то, Цедевита је у прва два кола Еврокупа доживјела два пораза, па је све то био сигнал руководству клуба да су промјене неопходне.

Са Американцем Скотијем Хопсоном је раскинут уговор, док је син легендарног Џона Стоктона, Дејвид, заједно са Дујом Дуканом послат у други тим.

"Морали смо нешто да учинимо, или тренерски или играчки. Раскидамо уговоре са тројицом играча и тако отварамо могућност да доведемо играче који неће бити тако негативно изненађење као ова тројица. Признајемо да смо имали лошу селекцију, признајемо грешку и морамо нешто предузети", изјавио је предсједник Цедевите Младен Вебер за "Вечерњи лист".

"Нису само ова тројица крива за тренутно стање, него цијела екипа, на челу са мном. Наши играчи имају срећу што су Хрвати, па су боље заштићени", сматра тренер Вељко Мршић, чије мјесто је такође угрожено.

Извор: РТС