latinica  ћирилица
26/10/2016 |  13:28 ⇒ 15:00 | Аутор: РТРС

Бартомеу: Ф4 у право вријеме у Београду (ВИДЕО)

Градоначелник Београда Синиша Мали и први човјек Евролиге Ђорди Бартомеу потписали су у Београду уговор о одржавању завршног турнира 2018. године.

Београд ће тако наредне сезоне угостити најбоља четири тима Европе.

- Велико ми је задовољство што сам данас у Београду. Дошли смо са намјером да откријемо тајну. Задовољство ми је што могу да најавим да ће завршни турнир Евролиге 2018. бити одржан у Комбанк арени овдје у Београду. Желим да кажем да смо били под лијепим притиском одавно. 2002. године ми је Влада Станковић споменуо Београд као дестинацију, а посљедњи који је то урадио био је Милош Теодосић прије неколико недјеља у Кини. Од тада ми је много људи рекло да је вријеме да завршни турнир дође у Београд - рекао је Бартомеу.

- За све у животу постоји право вријеме и прави партнери. Ја сам веома срећан што могу да кажем да вјерујем да је 2018. право вријеме из много разлога - рекао је први човјек Евролиге.

Градоначелник Београда обећао је да ће српска престоница бити најбољи домаћин.

Нема сумње да ће публика у Комбанк арени уживати у врхунској кошарци... Домаћинство је озваничено данашњим потписима, а елитно такмичење је у мање од 100 секунди сјајно најавило спектакл у престоници Србије.

Евролига је уз подсјећање на претходне градове-домаћине и подизање пехара шампиона, закључно са посљедњим прваком, московским ЦСКА који се радовао у Берлину, и најавом за 2017. у Истанбулу, читав минут посветила Београду.

Најљепшим сликама града, као и моментима са утакмица на којима су европски великани гостовали у Београду, најављен је спектакл који ће се 2018. одржати у српској престоници.