latinica  ћирилица
26/10/2016 |  10:25 ⇒ 12:53 | Аутор: РТРС

Добој: Промовисана књига Миладина Недића (ВИДЕО)

"Записи у пролазу живота", назив је књиге Миладина Недића из Петрова, која је промовисана синоћ, у Центру за културу и образовање у Добоју.
Добој: Промоција књиге Миладина Недића -
Добој: Промоција књиге Миладина Недића

Књига се састоји из неколико текстова Миладина Недића написаних у посљедњих 20 година. Аутор каже да је писао о истини која се понавља кроз историју и онима који настоје да униште српски народ.

- У сваком тексту је различита тема,мада има и сличности, та књига у сваком тексту говори по једну истину ,кад би српски народ схватио ту истину била би историја српског народа другачија него до сада), каше аутор Недић.

О књизи је говорио београдски књижевник и историограф Радован Калабић. Он каже да посебну тежину Недићевој књизи даје чињеница да је он историјска личност, један од утемељивача РС и посланик у првом сазиву Народне скупштине РС.

- Дјело Миладина Недића је дјело једног националног просвјетитеља , ова књига представља нешто што би се могло назвати уџбеником српске националне историје и српског националног програма, истакао је Радован Калабић, књижевник.

Миладин Недић је објавио збирку пјесама "Лирика у пролазу живота" и "Озрница озобаног Озрена".