latinica  ћирилица
12/10/2016 |  11:53 | Аутор: РТРС

10 начина за губљење килограма без дијете и теретане

Скидање вишка килограма не мора да укључује хировите дијете и напор у теретани. Постоје и лакши начини који могу да помогну у губљењу килограма.
Гојазност - Фото: илустрација
ГојазностФото: илустрација

Довољне су мале промјене у свакодневним активностима.

1. Чаша воде прије сваког оброка

Студија спроведена у Уједињеном Краљевству показала је да су људи који су пили неколико чаша воде прије сваког јела, изгубили 4кг за период од 3 мјесеца.

2. Доручак

Припадници регистра Национлалне контроле тежине изјавили су да су изгубили 30 и више килограма за 6 година, а 78 одсто њих је свакога дана доручковало.

3. Вјежбање за време реклама

Умјесто да листате канале док трају рекламе на телевизији, искористите тих 5 минута за неколико кратких вјежби.

4. Ходајте 5 минута дуже дневно

Повећање нивоа активности за само неколико минута може да помогне у губитку тежине. Поента је да се активност повећа до 30 минута дневно.

5. Правилно жвакање хране

Људи обично конзумирају више хране него што мисле, зато што једу брзо. Једна студија показала је да су људи који су сваки залогај жвакали 40 пута појели за 12 одсто мање хране од оних који су жвакали само 15 пута.

6. Зелени чај

Бројне студије показале су да једињење епигалокатехин галат (ЕГЦГ) у зеленом чају смањује апсорбцију масноће и доводи до бржег губитка килограма. Зелени чај садржи кофеин, тако да будите пажљиви да га не пијете пред спавање.

7. Немојте се плашити млијечних производа

Студија, објављена на порталу “Истраживање гојазности“, показала је да су жене кое су јеле млијечне производе са мало масноће три пута дневно, изгубиле 70 одсто више килограма од оних које су биле на дијети која подразумијева избјегавање млијечних производа.

8. Ходајте док причате телефоном

Спроведено је истраживање у којем су испитаници јели 1.000 калорија више дневно, током 8 недјеља. Они који су се кретали током свакодневних активности, сагорјели су вишак калорија.

9. Најмање 7 сати сна

Људи који не спавају довољно имају већи порив за храном. из разлога што недостатак сна покреће дио мозга који повећава жељу за храну. Осим тога, недостатак сна смањује производњу лептина у тијелу, који је задужена за осјећај ситости.

10. Вјежбајте са пријатељима

Извор: Агенције