latinica  ћирилица
11/10/2016 |  08:57 ⇒ 09:13 | Аутор: РТРС

Послије овога ћете сваке вечери на спавање ићи са црним луком у чарапама

У кинеској медицини вјерује се да су стопала моћан и директан контакт са свим унутрашњим органима, захваљујући такозваним "меридијанима" који се ту налазе и пролазе кроз цијело тијело.

С друге стране, црни и бијели лук имају сјајну моћ упијања бактерија и чишћења организма. Када се те двије ствари споје, добијете идеалан рецепт за јефтину и једноставну детоксикацију. Сваке ноћи.
 
Ево шта се деси када ставите лук у чарапе:
Иако не вјерују сви у меридијане и кинеску медицину, истина је да је ово све повезано директно са ревним системом - а у њега сви вјерују. Наиме, стопала имају око 7.000 нервих завршетака (меридијана) који иду директно до унутрашњих органа. То су веома битни завршеци, које често занемарујемо јер по цио дан носимо ципеле, па се нерви не стимулишу на правио начин. Зато је, између осталог, идеално шетање по пешћаној плажи без обуће.

А један од најбољих начина да се ови нервни електронски путеви, који воде по читавом организму, отворе, јесте баш помоћу лука. Ако желите да пречистите организам а да не морате ништа да радите (попут сауне или држања дијете) једноставно исијеците црни лук на дебеле колутове, ставите их на табане и преко обујте чарапе. Наравно, нико не очекује да такви шетате по улици, већ се ово ради ноћу. Док ви спавате, лук ће да вам пречисти организам.

Наиме, познато је да лук чисти кожу, јер убија бациле и бактерије, а фосфорна киселина (оно због чега плачете када сијечете лук) у крвотоку може да учини чуда. Ако путем нервних завршетака у стопалима уђе у крвоток, ова киселина ће пречистити органе и крв, и поубијаће све бактерије и бациле на које наиђе.

Препоручује се употреба органског лука, а стручњаци наглашавају да лук неће само да вам прочисти организам, већ и ваздух. Иако има неугодан мирис, у старој Енглеској се управо црни лук користио за чишћење ваздуха од микроба, како не би дошло до ширења зараза.

Извор: 24сата