latinica  ћирилица
04/10/2016 |  09:53 ⇒ 17:36 | Аутор: РТРС

Грујичићу упућене пријетње смрћу, зна ко му пријети; ЦИК: Грујичић убједљиво води (ВИДЕО)

Младену Грујичићу кандидату српских странака за начелника Сребренице и његовој породици упућене су пријетње смрћу путем порукe.
Пријетећа порука Грујичићу - Фото: илустрација
Пријетећа порука ГрујичићуФото: илустрација

У полицијској станици Сребреница потврђено је да је пријављен случај пријетње. Пријетеће поруке на Фејсбук профилу Младена Грујичића тужилац је дефинисао као кривично дјело угрожавања сигурности, саопштио је ЦЈБ Бијељина, истичући да полиција ради на идентификовању починилаца.

У међувремену, ЦИК је објавио и нове податке о резултатима избора у Сребреници гдје су обрађена још два бирачка мјеста и сада је предност Грујичића над Ћамилом Дураковићем увећана на 2.200 гласова. 

 Пријетње смрћу, стигле су Грујичићу са, како каже, познате адресе. Пријети се њему али и породици.

- Неко не може да прихвати пораз, али то су људи са стране - рекао је Грујичић.

Пријетње смрћу осудио је предсједник СО Сребрнице Милош Миловановић. Позвао је полицију да истражи случај.

- Пријетње морају да се зауставе и никоме у Сребрeници не смије да се пријети, па ни новом начелнику Младену Грујичићу - нагласио је Миловановић.

С друге стране, на сајту ЦИК-а објављени су допуњени резултати на којима су обрађена још два гласачка мјеста. Разлика између Грујичића и Ћамила Дураковића је 2.200 гласова.

- Све је урађено како треба и побједа Грујичића не долази у питање - додао је Миловановић.

Јутрос су у зграду општине Сребреница и у ОИК дошли и чланови бирачких одбора са преосталих четири, наводно, спорна бирачка мјеста. Траже да им предсједник ОИК-а Нермин Аливуковић појасни зашто нису објављени подаци са њихових бирачких мјеста.

Општинска изборна комисија у изборној ноћи објавила је информацију да је на редовна биралишта у Сребреници изашао 6.551 гласач, гдје је Грујичић освојио 4.351 глас а Дураковић 1.910.

Предсједник сребреничког СНСД-а Радомир Павловић рекао је да ће српски кандидат за начелника општине Младен Грујичић имати 400 до 500 гласова више од свог противкандидата Ћамила Дураковића и након пробројавања гласова бирача који су гласали у одсуству и путем поште.

ЦИК БиХ: ГРУЈИЧИЋ УБЈЕДЉИВО ВОДИ

Кандидат Коалиције "Заједно за Сребреницу" Младен Грујичић са 3.957 гласова убједљиво води испред независног кандидата Ћамила Дураковића којег подржавају бошњачке партије, а који је добио 1.645 гласова бирача, подаци су Централне изборне комисија БиХ.

На основу података са 88,89 одсто обрађених бирачких мјеста, Грујичића подржава 70,46 одсто бирача, а Дураковића 29,29 одсто.

На интернет страници ЦИК-а објављено је да су до 13.47 часова обраћени подаци са 24 од укупно 27 бирачких мјеста у Сребреници.

У међувремену, портпаролка ЦИК-а Максида Пирић рекла је да ће ЦИК Општинској изборној комисији Сребреница одобрити отварање изборних врећа за поновно пребројавање гласачких листића како би се, контролним бројањем, утврдило да ли је било евентуалних неправилности у до сада објављеним резултатима локалних избора проведених 2. октобра.

Извор: РТРС/Срна