latinica  ћирилица
29/09/2016 |  21:11 ⇒ 22:07 | Аутор: РТРС

Србија у пријатељској утакмици изгубила од Катара

Фудбалска репрезентација Србије, састављена од играча из Суперлиге, изгубила је данас у Дохи од селекције Катара са 3:0 (3:0) у пријатељској утакмици.
Фудбал - Фото: илустрација
ФудбалФото: илустрација

Катар је сва три гола постигао у првом полувремену преко Себастијана Сорије у 24, 30. и 42. минуту.

Селектор Славољуб Муслин на дјелу је могао да види фудбалере из домаће лиге, кандидате за А тим, али нису успјели да се наметну против домаћина Свјетског првенства 2022. године.

Муслин послије пораза од Катара: Игра боља од резултата

Муслин је видио је и добре стране репрезентације Србије.

- Мислим да је све боље изгледало него што то резултат говори. Наивно и несрећно смо примили голове, до 20 минута смо играли добро, али су момци пали послије тог првог гола. У другом полувремену је услиједила добра реакција, момци су били бољи, имали неколико прилика али је изостала реализација. Треба имати на уму да је ова екипа била први пут на окупу, да смо имали само један тренинг и да нисмо имали времена да се мало уиграмо. Немам примједбе на борбеност, показану жељу, поготово у другом дијелу игре. Надам се да ћемо наставити да радимо и сигуран сам да ће све изгледати много боље кад се играчи навикну једни на друге, јер има ту интересантног материјала за неку будућност – рекао је селектор Славољуб Муслин.

Катар се представио са легијом странаца, а поготово стријелцем три гола, јужноамериканцем Соријом.

- Катар има много странаца, а Сорија је направио разлику. Без обзира, наивно смо мало примили голове у другом дијелу првог полувремена, али да смо имали мало више времена да радимо и тренирамо, другачије би све то изгледало. Био је и дуг пут, играчи су били мало уморни и важно је да се нико није повриједио. Момци треба да наставе са играма у својим клубовима и да напредују, а надам се да ћемо наставити да се окупљамо – рекао је Славољуб Муслин.

Извор: Тањуг/Спортска централа