latinica  ћирилица
29/09/2016 |  16:42 ⇒ 20:23 | Аутор: РТРС

Додик: Надвожњак у Приједору капитални објекат (ФОТО/ВИДЕО)

У Приједору је пуштен у саобраћај новоизграђени надвожњак, један од најважнијих инфстраструктурних пројеката на овом подручју.
Додик на отварању надвожњака у Приједору - Фото: РТРС
Додик на отварању надвожњака у ПриједоруФото: РТРС

Пројекат, који су финансирали „Путеви Републике Српске“, вриједан је више од 3. 670. 000 марака. Ријеч је о заобилазници, којом ће знатно бити растерећен саобраћај на уласку у Приједор и гужве у центру града, кроз који пролази магистрални пут Приједор – Сански Мост.

На овај начин Приједор је добио нови улаз у град, са двије коловозне траке и пјешачким стазама. Предсједник Републике Милорад Додик поручио је да је ово један од најважнијих стратешких комуникационих пројеката, и најавио извјесном изградњу ауто- пута Бањалука – Приједор. 

Додик на отварању надвожњака у Приједору (Фото: РТРС)

Након двије и по године радова, у Приједору је звачнично пуштен у саобраћај надвожњак, којим су грађани добили нови улаз у град. Нова заобилазница простире се изнад пруге. С једне стране прикључује се на магистрални пут Бањалука - Приједор – Нови Град, а с друге повезује с приједорским насељем Пећани.

Надвожњак је трајно рјешење за саобраћајни колапс у центру града. Потврда је то добре сарадње локалне заједнице и Републике и један је од стратешких комуникационих пројеката.

- Мислим да је ово најбољи дар граду јер не треба много о томе много говорити. Врло брзо ће се сада улазити и излазити из града за разлику од неког ранијег времена, када је био само један улаз и један излаз, рекао је Милорад Додик, предсједник Републике Српске.

Надвожњак у Приједору (Фото: РТРС)

Градоначелник Приједора Марко Павић истакао је да је као градоначелник изузетно сретан јер је Приједор добио једну саобраћајницу која ће растеретити град гужви.

Вриједност изградње надвожњака износи више од 3. 670. 000 марака, а инвеститор је Јавно предузеће „Путеви Републике Српске“.

Дужина пута је 155, а ширина 12 метара. Двије коловозне траке су ширине 2x20, a ивичњаци ширине 2x2, 30. Висина изнад магистралног пута је 7 метара.)

Све је извјеснија и изградња ауто-пута Бањалука – Приједор, најавио је предсједник Српске.

Надвожњак у Приједору (Фото: РТРС)

- Који сада више није само идеја, него је ушао у реализацију, јер са компанијама из Кине разговарамо о комплетном провођењу пројекта од пројектовања до извођења раdова на ауто-путу, а састaвни дио тога ће бити од Приједора према Дубици једна модернизована брза цеста , закључио је Додик.

Предсједник Додик поручио је да ће Влада и Приједор наставити да сарађују на бројним пројектима, као и до сада.