latinica  ћирилица
29/09/2016 |  16:32 ⇒ 17:54 | Аутор: РТРС

Вукосавље: Обновљена подручна школа (ВИДЕО)

У Гнионици у општини Вукосавље завршена је обнова подучне основне школе. За изградњу школе средства су донирали холандска невладина организација "Људи за људе" и Општина Вукосавље.
Вукосавље - Обнољена школа - Фото: РТРС
Вукосавље - Обнољена школаФото: РТРС

Ученици и наставници школе у Гнионици обрадовали су се новој школи, јер кажу неће бити више прокишњавања и зиме у учионицма.

- Не морамо више размишљасти да ли ће прокишњавати. По ходницима су биле канте, на ниским температурама пећи нису могле довољно загријати учионице. Сад ће то лакше и ефикасније - каже учитељица Наташа Томић.

Стара школа је саграђен прије 50 година и у посљедњих петнаестак година пријетила је опасност од урушавања стропа на спрату школе. Захваљући донацији од 50 хиљада КМ Холандске хуманитарне оргнизације "Људи за људе" и 10 хиљада КМ општине Вукосавље, радови на реконструкцији школе трајали су само пет мјесеци.

Директор школе Угљеша Малбаша каже да су ученици добили нову, савремено опремљену школу.

- Гријање ћемо ријешити у наредних неколико дана, тако да ученици и учитељи могу зиму дочекати безбрижно. Што се тиче опреме, школа ће бити опремљена према нормативима - рекао је министар просвјете и културе Републике Српске, Дане Малешевић.

Наставу у подручној школи у Гнионици сада похађа 12 ученика и у односу на претходну школску годину за четворо их је мање у клупама.