latinica  ћирилица
29/09/2016 |  16:25 ⇒ 18:14 | Аутор: РТРС

И.Н. Сарајево: Успостављен електронски регистар (ВИДЕО)

У општини Источно Ново Сарајево представљен је пројекат којим је успостављен електронски регистар свих административних процедура које води Општина, а у оквиру пројекта побољшања пословног окружења на локалном нивоу.
Источно Сарајево: Електронски регистар - Фото: РТРС
Источно Сарајево: Електронски регистарФото: РТРС

Циљ је повећање конкурентности и привлачења већег броја инвеститора. Увођењем овог система једноставније је добити дозволе и потребна одобрења, а транспарентнији је и рад општинских служби.

- С обзиром да је сектор грађевинарства изразито развијен на подручју Источног Сарајева, то је велика ствар и помоћи ће да ови људи што прије дођу до грађевинске дозволе, а и ми до новца који нам је потребан за наше инфраструктурне пројекте - рекао је начелник општине, Љубиша Ћосић.

Тарик Шаховић, менаџер пројекта "Лајф" Групација Свјетске банке истакао је да ће овај пројекат брже и лакше добијање дозвола за градњу и запошљавање људе, а све у циљу раста и развоја општине.

- Сваки пут кад уђете у салу општине вама ће сада требати мање новца, мање докумената и мање времена да остварите своја права - рекао је Шаховић.