latinica  ћирилица
29/09/2016 |  14:14 ⇒ 19:37 | Аутор: РТРС

Мајкић: Поџићева изјава није став Комисије

Члан Заједничке комисије за одбрану и безбједност ПС БиХ Душанка Мајкић истакла је да изјава предсједавајућег Комисије Сифета Поџића - да мора бити кажњен сваки припадник Оружаних снага БиХ који је изашао на референдум о Дану Републике Српске, није став Комисије, већ његов лични и дио је владајуће бошњачке политичке ујдурме.
Душанка Мајкић - Фото: РТРС
Душанка МајкићФото: РТРС

Коментаришући изјаву Поџића да су поједини припадници Оружаних снага БиХ изласком на референдум прекршили Устав БиХ, Мајкићева је рекла да он не може да се позове ни на један члан закона, ни Устава, већ да иступа "у складу са галамом која стиже из Сарајева".

- Ако је Поџић мислио да износи било какав став у вези са Комисијом за одбрану и безбједност, морао је да консултује остале чланове Комисије. Овако, ово је само његов приватни став - навела је Мајкићева и додала да Поџић, као предсједавајући Комисије, о овом питању још није покренуо ништа званично.

Она је подсјетила да Поџић није био овако категоричан када је у Сребреници прошле године нападнут премијер Србије Александар Вучић.

- Предсједавајући Комисије за одбрану и безбједност није био експлицитан да треба санкционисати оне који су умало убили премијера сусједне државе - нагласила је Мајкићева.

Извор: СРНА