Хљеб од три састојка без грама угљених хидрата! (ВИДЕО)
Популарни "кето хљеб" добио је назив јер је омиљен међу људима који су на протеинској исхрани, па им овај хљеб помаже да остану у стању кетозе. Нема брашна, нема соли, нема шећера, прашка за пециво, нити зрневља - само чисти протеини и природне масти!
Овај хљеб не захтијева ни велико куварско умијеће, што је плус више да га уврстите у исхрану.
Потребно је:
- 6 јаја
- 1/2 шоље протеина од сурутке
- мало путера
Припрема:
Раздовојите жуманца и бјеланца. Бјеланца добро улупајте миксером, тако да се направи чврста пјена. У бјеланца додајте протеин и јаја, па пажљиво умутите тако да се све сједини, али пазите да пјена остане (мјехурићи од бјеланаца су потребни да би хљеб нарастао). Рерну загријати на 160 степени и подмазати калуп за хљеб са мало путера. Тијесто излити у подмазани калуп и пећи 40 минута.
Овај хљеб је јако укусан, може да се једе и уз слана јела и уз мармеладу. И уопште нема угљених хидрата!