latinica  ћирилица
01/09/2016 |  13:53 | Аутор: РТС

Пас одао криминалца у Пољској

Један Пољак из Познања успешно је избегавао полицију и истражни затвор све док није направио фаталну грешку - оставио је свог пса затвореног у паркираном аутомобилу на врућини и тако привукао полицајце.
Пас - Фото: илустрација
ПасФото: илустрација

Полицајци су обили кола да спасу пса, а потом сазнали да је неодговорни власник управо 25-годишњак који је већ требало да буде у затвору.

У уторак поподне пролазници су у Познању примијетили пса мјешанца како дахће у аутомобилу паркираном на сунцу и позвали полицијску патролу да га извади из аута и да му воде.

„Животиња је изгледала измучено због високе температура и зато што је дехидрирала. Полицајци су пса извадили из аутомобила и напојили. На задњем сједишту су приметили боцу гаса и оружје. Провјерили су и сазнали да за 25-годишњим власником аутомобила трага полиција“, рекао је пољској телевизији ТВН24 портпарол полиције у Познању Пшемислав Пивецки.

Мушкарац је ухапшен и већ се налази у притвору због оптужби због којих је завршио иза решетака, а чека га и суђење због угрожавања живота свог пса.

Пас је предат на старање познанику ухапшеног.