latinica  ћирилица
27/08/2016 |  14:49 | Аутор: СРНА

Ђокић: Боља Српска - заједнички циљ

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић рекао је да се СП заједно са СНСД заједнички бори за бољу Републику Српску и квалитетнији живот свих грађана у њој.
Петар Ђокић - Фото: СРНА
Петар ЂокићФото: СРНА

Ђокић, који је данас у Бањалуци присуствовао свечаној академији поводом обиљежавање 20 година од оснивања и рада СНСД-а, рекао је да је СП препознала потребу и заједнички интерес да сарађује са СНСД-ом још од 1996. године.

- Заједно смо водили важне реформе Републике Српске, од те прве 1998. године, сљедеће 2006, па и ових данас које су у великој мјери одраз разумијевања заједничких потреба и интереса - изјавио је Ђокић.

Он је нагласио да је СНСД успио да за свих 20 година свог постојања оправда повјерење грађана, те да је увјерен да ће тако бити и у будућности.

Одговарајући на питање новинара да ли би грантове за политичке партије из буџета требало исплатити прије избора, Ђокић је рекао да би то требало урадити, али да то у овом моменту није могуће урадити јер плаћање тих накнада није приоритет за Владу у односу на пензије, плате, социјална давања и друге борачке накнаде.

- Током септембра би се могли створити услови и за ту обавезу, јер очекујемо да ће аранжман са ММФ-ом бити позитивно окончан почетком септембра и да ће послије тога бити средстава да се и та обавеза може извршити - рекао је Ђокић.