latinica  ћирилица
27/08/2016 |  14:28 | Аутор: СРНА

Гламочић: Жене СП спремно улазе у изборну кампању

Предсједница Актива жена Социјалистичке партије Милка Гламочић изјавила је да жене ове партије спремно и са искуством улазе у изборну кампању, са циљем да остваре што бољи изборни резултат.
Дервента: Актив жена СП-а - Фото: СРНА
Дервента: Актив жена СП-аФото: СРНА

Гламочићева, која данас учествује у политичкој едукацији жена СП из Изборне јединице четири у Дервенти, нагласила је да СП води рачуна о родној равноправности и предузима све активности како би укључила што већи број жена у друштвено-политички живот.

Према њеним ријечима, теме на едукацији односе се на јачање активности жена у градским и општинским одборима, односно како укључити што више жена у политички живот, "како постати и јачати лидерство".

"Едукација, тренинг или обука чланства једне политичке партије основни је предуслов за излазак на изборе са циљем остваривања што бољих изборних резултата", изјавила је Срни Гламочићева.

Она је додала да је политичка едукација жена СП почела почетком јуна и да се успјешно завршава данас.

"Подаци са претходних избора нису задовољавајући када је ријеч о учешћу жена јер је заступљеност жена у Парламентарној скупштини БиХ 23 одсто, у Парламенту Федерације БиХ 22, а у Народној скупштини Републике Српске око 19 одсто. То су подаци из 2015. године", навела је Гламочићева.

Осим Гламочићеве, у едукацији је укључена и потпредсједник Актива жена СП Славица Миликић.

Предавању су присуствовали потпредсједник СП Далибор Стевић, предсједник Регионалног одбора СП из Изборне јединице четири Душан Рашић и други чланови руководства партије.

Домаћин предавања у Дервенти је Актив жена СП Дервента.