latinica  ћирилица
27/08/2016 |  08:52 | Аутор: СРНА

Бореновић: Изаћи на референдум због будућности генерација које долазе

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић сматра да грађани Републике Српске треба да изађу на референдум 25. септембра јер ће демократским изјашњавањем донијети одлуку којом ће појачати став својих политичких представника у највишим органима власти да се 9. јануар сачува као Дан Републике јер је то дан њеног настанка и само тог датума се може обиљежавати.
Бранислав Бореновић - Фото: РТРС
Бранислав БореновићФото: РТРС

"Донијели смо одлуку у Народној скупштини Републике Српске и морамо бити досљедни и спровести је у дјело јер сад је одржавање референдума и питање досљедности наше политике", оцијенио је Бореновић синоћ у Братунцу и позвао грађане у Српској да 25. септембра изађу на референдум о Дану Републике.

Он је подсјетио да су сви српски посланици у Народној скупштини Републике Српске донијели једногласну обавезујућу одлуку о одржавању референдума, истичући да он треба да буде спроведен због будућности генерација које долазе.

Бореновић је рекао да је став ПДП-а о референдуму позитиван, истичући да ни у једној политичкој партији из Републике Српске нема дилеме о одржавању референдума.

"Референдум је инструмент за испољавање воље и мишљења грађана о одређеним питањима и потребама и ми ћемо сигурно бити досљедни да се референдум одржи јер нема никаквих законских сметњи да се то учини, нити прави проблем било коме у БиХ", рекао је Бореновић на трибини ПДП-а у Братунцу.