latinica  ћирилица
26/08/2016 |  20:12 ⇒ 20:43 | Аутор: РТРС

Почео технички преглед радова на аутопуту Добој - Прњавор (ВИДЕО)

Почео је технички преглед радова на новоизграђеној дионици аутопута Добој-Прњавор . Стручна комисија провјерава квалитет урађеног посла након чега се очекује да ће аутопут добити и употребну дозволу. Пуштање у саобраћај прве дионице аутопута Бањалука Добој очекују се у септембру.
Аутопут Добој-Прњавор - Фото: РТРС
Аутопут Добој-ПрњаворФото: РТРС

Аутопут од Прњавора до Добоја је завршен. Прије званичног пуштања у саобраћај добио је пролазну оцјену министарке Сребренке Голић након што је прошла урађеном дионицом дугом 36 километар. Каже да је извођачима радова Интеграл инжињерингу и Граниту честитала на одлично обављеном послу. Задњу ријеч ипак даће техничка комисија, архитекте, грађевински инжињери, еколози, чији позитиван налаз је пут ка употребној дозволи.

Радови су контролисани и током градње али намјенски формирана комисија прегледаће сваки детаљ. Аутопут мора бити урађен квалитетно и тек када се потврди да је безбједан за саобраћај добиће употребну дозволу и званично бити пуштен у саобраћај.

Шминкање аутопута приводи се крају. Поставља се сигнализација, путокази, фарба се и чисти. Посао градње је био захтјеван што говоре и цифре-четири милиона кубика ископа, 3,5 милиона кубика насипа, 50 објеката, три већа објекта- мост Босна, мост Укрина и тунел Слатница, преко 60 км система одводње, 3три км пропуста).

Комисија за технички пријем имаће пуне руке посла. Очекује се да преглед радова буде окончан до 10. септембра до када би могла бити издата и употребна дозвола.