latinica  ћирилица
26/08/2016 |  19:09 ⇒ 27/08/2016 | 13:05 | Аутор: СРНА

Додјелом признања завршен Сајам у Дервенти (ВИДЕО)

У Дервенти је данас, додјелом признања најбољима, награда и захвалница учесницима, завршен 11. Сајам привреде и туризма на коме је учествовало 130 излагача из БиХ, Хрватске, Србије, Црне Горе и других земаља.
Сајам у Дервенти - Фото: СРНА
Сајам у ДервентиФото: СРНА

За најпосјећенији изложбени штанд проглашен је штанд "Фарманова" Прњавор, за најуређенији "Кактус-Врхови" Лакташи, а за најслађи штанд Еко центра "Пчелица" Брезици-Добој.

Награде и признања уручио је директор Спортско-културног центра Дервента Мирослав Симић, који је захвалио излагачима за одзив, покровитељима и спонзорима манифестације, одржане у протекла два дана у оквиру обиљежавања 165. "Дервентског вашара".

Антонија Сенковић из Ауто куће "Сенковић" Оџак рекла је да су редовни излагачи на сајму у Дервенти и да у просјеку продају бар један аутомобил у дане сајма.

Задовољство учешћем на сајму изразио је и директор Развојне агенције Челинац Александар Бранковић, који је рекао да има добру сарадњу са организаторима сајма у Дервенти.

Првог дана Сајма одржани су скокови падобранаца, те организован низ дегустација, промоција и сајамских попуста. Посјетиоци су могли да дегустирају и купе домаће производе, ракију и производе од шљиве, меда, млијека, разне слатке производе, као и да купе одјевне предмете, разне украсе, чајеве и производе од љековитог биља.

Другог дана сајам одиграна је дјечија представа и организовано дружење са "Малцима", "Машом и медвједом".

Подршку организацији Сајма дају Министарство трговине и туризма Републике Српске, Привредна комора Српске и начелник општине Дервента Милорад Симић. Партнери сајма били су излагачи који редовно излажу, фирме из Дервенте "Гатарић", "Санино" и "Фрукта трејд", "Топлинг" из Прњавора, Нова банка и Ауто-центар "Сенковић" Оџак. /крај/нс/