latinica  ћирилица
27/07/2016 |  11:49 | Аутор: klix.ba

Купио срећку за 49 долара па освојио имање с хотелом, кућом, рестораном... (ВИДЕО)

Даг и Сели Бајц деведесетих су година доселили на острво Косрае у Микронезији и ту отворили хотел, ипак пожељели су се вратити у родну Аустралију те су, умјесто да продају своју имовину на уобичајен начин, организовали томболу у којој је, куповином срећке од 49 америчких долара могао учествовати било ко из било којег дијела свијета.
Породица Бајц - Фото: Screenshot
Породица БајцФото: Screenshot

Прије извлачења у уторак Даг је објаснио како жели да његов посао наставе "људи који су по интересима слични њему и његовој супрузи". Казао је и да се нада како ће добитник бити неко ко воли топлу климу и сусрете с новим људима из цијелог свијета.

Породица Бајц одлучила је да ће се томбола сматрати успјелом уколико се прода минимално 50.000 срећки, што укупно износи износи 2,45 милиона долара. Ипак, игра је изазвала толики интерес широм свијета да је наведени услов врло брзо избрисан с интернетске странице.

Десетине хиљада играча вјероватно су били разочарани када је извучен број 44.980. Даг је објавио да се добитник зове Џошуа и да живи у Новом Јужном Велсу на југу Аустралије.

Испрва није желио објавити његов потпуни идентитет како би новоме власнику омогућио да у потпуности "освијести" информацију о великој добити и да га поштеди медија, јавља Хина.

А Џошуа је уз хотел без дугова на отоку Косраеи, смјештеном сјеверно од Саломонских острва и југозападно од Хаваја на којему живи око 6500 становника, у игри на срећу освојио и кућу с четири собе, пет аутомобила које туристи могу унајмити, два минибуса с десет мјеста, комби, ресторан и готовину у износу од 10.000 долара. Хотел је смјештен на изнајмљеном терену, али уговор за његово кориштење вриједи дуже од 20 година.

Хотел је врло популаран међу туристима и посјетиоцима, нарочито међу обожаваоцима риболова и роњења.