latinica  ћирилица
13/07/2016 |  21:26 ⇒ 22:07 | Аутор: РТРС

Богданић: Ускоро почетак изградње нове болнице у Источном Сарајеву (ВИДЕО)

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић рекао је да ће ускоро почети изградња нове и савремене болнице у Источном Сарајеву која ће бити на корист грађана и здравствених радника Сарајевско-романијске регије.
Драган Богданић - Фото: РТРС
Драган БогданићФото: РТРС

Богданић је најавио да ће се сутра у Народној скупштини Републике Српске тражити сагласност за провођење овог пројекта.

"Упознаћемо посланике о свим детаљима и очекујем да послије кренемо у реализацију пројекта", рекао је Богданић за нашу Телевизију.

Према његовим ријечима, међународни тендер за градњу ове болнице завршава се крајем јула, укупна вриједност радова је око 50 милиона КМ, а када се потпише уговор са извођачем сама реализација би требало да траје око 18 мјесеци.

Богданић је навео да ће нова болница имати површину од око 10.000 метара квадратних заједно са инфраструктуром.

"Болница ће бити направљена према посљедњим стандардима у здравству, са двије операционе сале, порођајним блоком, 210 болесничких постеља и свом потребном медицинском опремом", истакао је Богданић.

Он је рекао да се реконструкција и изградња Универзитетског клиничког центра Републике Српске одвија планираном динамиком.

"Ако се не деси нешто непредвиђено, све би могло да се заврши у планираном року. Завршетком изградње и реконструкцијом УКЦ Републике Српске добићемо савремену здравствену установу, а потребе наших пацијената да иду у установе ван Републике Српске биће сведене на минимум", навео је Богданић.

Он је нагласио да се, осим значајних улагања у објекте, улаже и у стручни медицински кадар, о чему говори информација да је у здравственом сектору Републике Српске недавно запослено 15 најбољих студената медицине.

Богданић је истакао да Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске разматра да од сљедеће године из буџета Републике Српске буде финансиран трећи покушај вантјелесне оплодње.

Гостовање министра Богданића у "Дневнику плус" погледајте ОВДЈЕ.