latinica  ћирилица
06/07/2016 |  20:51 | Аутор: Б92

Ево због чега би требало чешће да једете лубеницу

Откријте зашто је лубеница нова суперхрана, која ће вам помоћи да задржите савршену линију.
Лубеница (Фото: Harsha K R/Flickr.com) -
Лубеница (Фото: Harsha K R/Flickr.com)

Не дозволите да због високог гликемијског индекса, лубеница за вас постане забрањено воће. Нова истраживања су показала да ова воћка помаже у одржавању тјелесне грађе и затегнутих мишића, а уз све то вам пружа препознатљиви слатки укус, пише Men's Health.

Лубеница је богата амино киселином Л цитрулин, која је по подацима истраживача са Универзитета Сорбона има велики ефекат на грађу вашег тијела. Ова супстанца има готово магичну способност да успори процес старења и да дуже задржи постојаност мишића.

Студија из магазина  Journal of Nutrition открила је да Л цитрулин, у поређењу са другим амино киселинама у воћу, помаже да потрошите више масних наслага за 13 процената и повећате мишићну масу за читавих 9 процената.

Како старимо број ћелија у нашем организму опада. То узрокује смањење мишићне масе и бољу подлогу за стицање нових масних наслага.

Управо зато, сок лубенице се сматра одличним савезником, јер повећава производњу регенеративних протеина који граде мишићну масу и обнављају ћелије у организму.

Све то ће утицати да се осјећате енергичније и да потрошите више масних наслага, па се лубеница зато сматра идеалном љетњом ужином.