latinica  ћирилица
30/05/2016 |  16:28 ⇒ 21:07 | Аутор: РТРС

Добојка узела такси од Брисела до Добоја, па одбила да плати (ВИДЕО)

Једна Добојка провозала се таксијем од центра Брисела до Добоја и таксисти Белгијанцу умјесто 4.730 евра, колико је показао таксиметар, платила тек 260 евра. Необичан случај преваре истражује и добојска полиција.
Такси од Брисела до Добоја - Фото: илустрација
Такси од Брисела до ДобојаФото: илустрација

На пут дужи од 1.500 километара Добојка, која има америчко држављанство, кренула је таксијем са жељезничке станице у Бриселу. Таксисти је у току вожње платила 260 евра, а по доласку у Добој таксиметар је показао 4.730 евра. Да је преварен, Белгијанац је схватио када је преваранткињу довезао на одредиште. За помоћ се обратио полицији.

По доласку у Добој била је дужна да исплати још 4.470 евра. Остали новац за такси превоз требало је наводно да исплати њена кћерка из Америке, али се испоставило да на кућној адреси нема ни новца ни кћерке.

На тако далек пут добојски таксисти немају прилику да возе. И да имају тражили би, кажу, барем пола договореног новца. Све остало био би ризик. Таксисти истичу да је незгодно тражити  новац унапријед, али ипак истичу да треба тако радити, јер су, кажу, времена таква да се људима не може вјеровати,

Жељко Церовац је таксиста више од 30 година. Каже да преваре, па чак и физички обрачуни нису ријетки, али да су таксисти због тога све опрезнији.

"Имао сам сличну ситуацију када сам требао да возим од Добоја до Зенице. Човјек је ставио ствари у ауто, а када сам тражио паре - он нема. Рекао сам- изађите вани, преварити ме нећете", каже Церовац.

На превару није рачунао ни Белгијанац. С њим је у возилу био, сазнајемо, и колега из исте такси фирме. Потражили су заштиту полиције, а заједно с њима у полицији се појавила и Добојка истрајна у својој причи да је такси обећала платити кћерка која је требало да допутује из Америке. 

Окружном тужилаштву Добој биће достављен извјештај о почињеном кривичном дјелу преваре.