latinica  ћирилица
25/05/2016 |  16:55 ⇒ 17:13 | Аутор: СРНА

Савез слијепих: Незадовољни статусом у друштву

Предсједник Савеза слијепих Републике Српске Бранко Сузић рекао је данас у Градишци да нису задовољни положајем у Српској и да настоје да утичу да се побољша њихов, али и статус свих инвалидних лица.
Бранко Сузић - Фото: СРНА
Бранко СузићФото: СРНА

"Подршка друштва инвалидним лицима није адекватна њиховим потребама и није у складу са земљама у окружењу, које много више брину о инвалидима", рекао је Сузић, који је присуствовао Изборној скупштини Општинске организације слијепих и слабовидих лица Градишка.

Према његовим ријечима, потребно је повећати висину материјалних и нематеријалних давања слијепим и слабовидим лицима и извршити измјене закона у области социјалне заштите и образовном систему.

Сузић је рекао да одређене измјене законских одредаба о социјалној заштити, које би требало ускоро да буду разматрене и усвајане у Народној скупштини Српске, неће битно поправити статус слијепих и слабовидих лица.

"Нисмо довољно консултовани код припрема законских измјена и наш глас није се довољно чуо", оцијенио је Сузић.

На данашњој изборној скупштини Организације слијепих и слабовидих лица Градишка, којој је претходила и редовна сједница, за предсједника је изабран Жељко Штрбац, који на челу ове организације био и у претходном мандату.

Општинска организација слијепих и слабовидих лица Градишка тренутно има 119 чланова.