latinica  ћирилица
20/05/2016 |  18:32 ⇒ 18:46 | Аутор: Агенције

Владика падобранац и Вулин скакали са 63. падобранском (ВИДЕО)

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије Александар Вулин данас је, на манифестацији "Балкански скок пријатељства", искочио падобраном из авиона. Након доскока прошао је иницијацију 63.падборанског батаљона, тако што га је владика пакрачко-славонски Јован Ћулибрк, иначе активни падобранац, гурнуо ногом.
Вулин скакао падобраном - Фото: ТАНЈУГ
Вулин скакао падобраномФото: ТАНЈУГ

Манифестацију "Балкански скок пријатељства" организују Падобрански клуб ветерана 63. падобранске бригаде "Архистратиг" и Ваздухопловни савез Србије. Вулин је искочио у тандему са инструктором 63. падобранске бригаде из "цесне 182" са 3.000 метара.

Другим падобраном у тандему скочила је мајка палог борца Горана Остојића, 83-годишња Јованка Остојић.

Вулин је нагласио да је поносан што је имао част да буде са њом, као што је поносан што други пут отвара ту манифестацију и што је са српским падобранцима.

Владика и Вулин (Фото: Тањуг)

"Скок, као скок, мени је било задовољство, било ми је пријатно, али ја сам данас имао част да скачем са мајком палог борца и када гледам њену храброст, способност, да се тако носи са животом, да тако чува успомену на свог сина, да на тај начин свима нама покаже како треба живети живот и како носити успомену на најбоље који нијесу са нама. Шта је мени друго преостало?", рекао је министар након што је додирнуо земљу.

Након доскока прошао је стандардну иницијацију те бригаде, тако што га је владика пакрачко-славонски Јован Ћулибрк, иначе активни падобранац, ударио ногом у задњицу.